Φωλιές σφολιάτας κρεμμύδι – μπέικον

images_25122016_2_folies-sfoliatas-kremidi-mpeikon-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Σφολιάτα 1 πακέτο    
    Κρεμμύδια λευκά 4 μεσαίου μεγέθους κομμένα ροδέλες    
    Μπέικον 8-10 φέτες κομμένες λωρίδες    
    Ζάχαρη 1/2 κουταλάκι γλυκού    
    Ξύδι βαλσάμικο
    Αλάτι-πιπέρι
    Ρεγκάτο 100 γρ τριμμένο    
    Τσένταρ 150 γρ τριμμένο    
    Σουσάμι ασπρό προαιρετικά    
    Κρόκους αυγών 2 χτυπημένους  

 

Εκτέλεση

Κόβουμε τα κρεμμύδια σε ροδέλες. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, βάζουμε τα κρεμμύδια με την ζάχαρη και λίγο ξύδι βαλσάμικο. Σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε συχνά μέχρι να καραμελώσουμε τα κρεμμύδια περίπου 20 λεπτά (καταλαβαίνουμε ότι καραμέλωσαν όταν πάρουν ένα ωραίο σκούρο χρώμα). Τα βγάζουμε από το τηγάνι και ψήνουμε εκεί μέσα το μπέικον το οποίο έχουμε κόψει σε λωρίδες μέχρι να ροδίσει. Σε ένα μπολ αδειάζουμε τα κρεμμύδια μας,το μπέικον,τα τριμμένα τυριά  και λίγο αλατοπίπερο και ανακατεύουμε. Ανοίγουμε την σφολιάτα μας και κόβουμε το κάθε φύλλο σε 4 τετράγωνα κομμάτια  έτσι ώστε να έχουμε από το κάθε κομμάτι σφολιάτας 4 φωλιές. Γεμίζουμε με την γέμιση που ετοιμάσαμε τις φωλιές, τις κλείνουμε πιάνοντας τις γωνίες  σταυρωτά (όπως στην φωτογραφία). Χτυπάμε τους κρόκους μαζί με λίγο νεράκι κι αλείφουμε τις φωλιές καλά. Πασπαλίζουμε  με λευκό σουσάμι αν θέλουμε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-30 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο μας).

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/