Υλικά
Φύλλα κρούστας 500 γρ λεπτό
Πραλίνα φουντουκιού 400 γρ
Φράουλες 500 γρ κομμένες σε φέτες
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Βάζουμε την πραλίνα φουντουκιού στην κατάψυξη να σφίξει για 10 λεπτά. Πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε σε λεπτές φέτες τις φράουλες. Κόβουμε κάθε φύλλο κρούστας στο κέντρο ώστε να έχουμε από 2 στενόμακρες λωρίδες. Βάζουμε πραλίνα φουντουκιού πάνω σε κάθε λωρίδα φύλλου κι από πάνω στρώνουμε τις λεπτές φέτες φράουλας. Διπλώνουμε τα πλαϊνά να θωρακιστεί η γέμιση και τυλίγουμε. Στο τέλος του φύλλου το βρέχουμε με λίγο νεράκι με το δάχτυλο μας για να κολλήσει. Το ίδιο κάνουμε και με τα υπόλοιπα φύλλα. Τα αφήνουμε στο ψυγείο για 60 λεπτά και τα τηγανίζουμε στο ζεστό ηλιέλαιο μέχρι να ροδίσουν και από τις δυο πλευρές. Τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί να φύγει το περιττό λάδι. Σερβίρουμε σε πιατέλα και τα απολαμβάνουμε.
* Αντί για τηγάνισμα μπορούμε να ψήσουμε τις φλογέρες και στον φούρνο, απλά θα τις βουτυρώσουμε από πάνω ελαφρώς, θα βάλουμε λαδόκολλα στο ταψί και θα τις ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 – 30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
Πηγή : http://www.chefoulis.gr/