Υλικά
Για το παντεσπάνι
Φαρίνα 1 1/2 ποτήρι κοσκινισμένη
Ζάχαρη 1 ποτήρι
Αυγά 4
Κακάο 3 κουταλιές σούπας κοσκινισμένο
Μπέικιν πάουντερ 1 κουταλάκι γλυκού
Βανίλια 1 τεμ σε σκόνη
Νερό 1 φλιτζάνι του καφέ
Για το σιρόπι
Σιρόπι ανανά 1 ποτήρι νερού
Νερό 1/2 ποτήρι
Ζάχαρη 2 κουταλιές της σούπας
Για την κρέμα σοκολάτας
Βούτυρο 250 γρ λιωμένο
Αυγά 2
Ζάχαρη 1 ποτήρι
Κακάο 1 πακέτο
Βανίλια 1 τεμ σε σκόνη
Ανανάς 1 κουτί μεγάλο του εμπορίου
Κρέμα γάλακτος 280 ml χτυπιμενη με λιγο αχνη ζαχαρη,
Άχνη ζάχαρη 1 κουταλιά σούπας
Σιρόπι ανανά 2 κουταλιές σούπας
Εκτέλεση
Για το παντεσπάνι : Βάζουμε σε ένα μπολ τα αυγά και την ζάχαρη, τα χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψουν και στην συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο , το κακάο , την βανίλια και το μπέικιν πάουντερ. Συνεχίζουμε να χτυπάμε με το μίξερ κι αν χρειαστεί προσθέτουμε το νερό ώστε να γίνει το μείγμα σαν του κέικ περίπου. Βάζουμε το μείγμα στο τσέρκι και το ψήνουμε στον αέρα, περίπου 15 – 20 λεπτά, μέχρι όταν τρυπήσουμε με ένα μαχαίρι να βγει καθαρή η λεπίδα, μόνο με υδρατμούς, αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά και το βγάζουμε από το τσέρκι.
Για την κρέμα σοκολάτας : Πολτοποιούμε στο μπλέντερ τον ανανά αλλά κρατάμε το σιρόπι του. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη ζάχαρη να γίνει σαντιγί. Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά , την ζάχαρη , την βανίλια , τα χτυπάμε με το μίξερ και μετά προσθέτουμε το κακάο ,τις 2 κουταλιές σούπας σιρόπι ανανά, το λιωμένο βούτυρο, τον πολτοποιημένο ανανά (κρατάμε 1 φέτα για στολισμό), την σαντιγί, συνεχίζουμε το χτύπημα,τα ανακατεύουμε καλά κι αφήνουμε στο ψυγείο για 60 λεπτά.
Για το σιρόπι : Σε ένα μπολ βάζουμε το νερό, το σιρόπι ανανά και την ζάχαρη και τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη
Συναρμολόγηση : Κόβουμε στην μέση οριζόντια το παντεσπάνι ώστε να δημιουργηθούν δύο ίσα μέρη. Σιροπιάζουμε καλά πρώτα το ένα κομμάτι από την μία του μεριά και το τοποθετούμε σαν βάση μέσα στο τσέρκι. Σιροπιάζουμε και την πάνω του μεριά. Προσθέτουμε την κρέμα σοκολάτας , κρατώντας όμως ένα μέρος ώστε να έχουμε για την επικάλυψη. Σιροπιάζουμε το δεύτερο παντεσπάνι και από τις δύο πλευρές του και σκεπάζουμε την τούρτα.Καλύπτουμε με την κρέμα που κρατήσαμε. Αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά και να δέσει. Αφαιρούμε το τσέρκι, στολίζουμε με φέτες ανανά και σερβίρουμε.
Πηγή : http://www.chefoulis.gr/