Ταρτάκια με μους σοκολάτα

images_20122016_2_tartakia-me-mous-sokolata-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

Για την γέμιση

    Κρέμα γάλακτος 1 λίτρο    
    Κουβερτούρα 750 γρ  

 

Για την ζύμη

    Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 300 γρ    
    Ζάχαρη 60 γρ    
    Βούτυρο 180 γρ κρύο    
    Αυγά 2 μόνο τους κρόκους    
    Αλάτι 1 κουταλάκι γλυκού κοφτό    
    Νερό 1/2 φλιτζανάκι του καφέ κρύο    

Εκτέλεση

Ζυμώνουμε με τα χέρια το κρύο βούτυρο με το αλεύρι, τους κρόκους , το αλάτι και την ζάχαρη. Προσθέτουμε το νερό σιγά σιγά όσο χρειάζεται μέχρι να γίνει μια ωραία ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια μας. Σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και την τοποθετούμε στο ψυγείο. Λιώνουμε την κουβερτούρα με την διαδικασία μπεν μαρί. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να αρχίσει να αφρατεύει (δεν τη θέλουμε σφιχτή). Προσθέτουμε σιγά σιγά την σοκολάτα στην κρέμα γάλακτος κι ανακατεύουμε πολύ απαλά. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο σκεπασμένο. Ανοίγουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια την ζύμη μας και κόβουμε στο μέγεθος που έχουν οι φόρμες που έχουμε για τις τάρτες. Τα στρώνουμε μέσα στις φόρμες, τρυπάμε με ένα πιρουνάκι σε διάφορα σημεία και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου. Μόλις κρυώσουν καλά γεμίζουμε με την μους σοκολάτας.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/