Υλικά
Ξιφίας φέτες 2 τεμ καταψυγμένες ή φρέσκιες
Κρεμμύδια ξερά 10 τεμ μικρά
Πιπεριές κόκκινες 2 τεμ
Πιπεριές πράσινες 2 τεμ
Ντοματίνια 5 τεμ
Αλάτι -πιπέρι
Ελαιόλαδο 1 1/2 κουταλιά της σούπας για άλειμα
Καλαμάκια για σουβλάκι
Για το λαδολέμονο
Ελαιόλαδο 2 κουταλιές της σούπας
Λεμόνι από 1/2 τον χυμό του
Ρίγανη 1 κουταλάκι του γλυκού
Αλάτι
Εκτέλεση
Κόβουμε τις φέτες ξιφία σε μεγάλα τετράγωνα κομμάτια,υπολογίζοντας 3-4 κομμάτια σε κάθε καλαμάκι σουβλάκι.Κόβουμε τα κρεμμύδια και τα ντοματίνια στη μέση,τις πιπεριές σε μεγάλα καρέ τεμάχια.Περνάμε στο καλαμάκι,πρώτα ένα μισό κρεμμύδι,συνεχίζουμε με κομμάτι ξιφία, μισό ντοματίνι, πιπεριά , ξιφία, πιπεριά και κλείνουμε με μισό κρεμμύδι. Κάνουμε το ίδιο και στα υπόλοιπα καλαμάκια μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας. Τα βάζουμε σε πιατέλα, αλατοπιπερώνουμε , τα αλείφουμε με ελαιόλαδο και τα ψήνουμε στα κάρβουνα ή στο γκριλ για 5-6 λεπτά από την κάθε πλευρά. Αφού τα ψήσουμε , τα βάζουμε σε πιατέλα. Έχουμε ανακατέψει καλά όλα τα υλικά για το λαδολέμονο και τα περιχύνουμε. Σερβίρονται ζεστά.
Πηγή : http://www.chefoulis.gr/