Υλικά
Γαρίδες 400 γρ. μικρές
Αγγούρια 3 τεμ κομμένα λωρίδες
Κολοκυθάκια 2 τεμ μικρά κομμένα λωρίδες
Μαρούλι 1/2 μαρούλι
Ρόκα 1/2 ματσάκι
Κάπαρη 1 1/2 κουτάλι της σούπας
Ντομάτες 2 τεμ κομμένες
Αλάτι -πιπέρι
Δυόσμος φρέσκος 1 κουτάλι της σούπας
Παρμεζάνα 80 γρ
Για το ντρέσινγκ
Ελαιόλαδο 1/2 φλιτζάνι τσαγιού
Μουστάρδα 1 κουταλάκι του γλυκού
Ζάχαρη 1 κουταλάκι του γλυκού
Βαλσάμικο 2 1/2 κουτάλια της σούπας
Δυόσμος ψιλοκομμένος 1/2 κουτάλι της σούπας
Αλάτι – πάπρικα
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις γαρίδες από τα κεφάλια, τα κελύφη, αφαιρούμε με οδοντογλυφίδα το εντεράκι , τις βράζουμε περίπου 7-8 λεπτά σε κατσαρόλα με νερό,τις βγάζουμε και αφήνουμε να στραγγίξουν (ή παίρνουμε έτοιμες καθαρισμένες και κατεψυγμένες, που απλά θα τις πλύνουμε πριν τις βράσουμε). Πλένουμε τα αγγούρια και τα κολοκυθάκια, τα κόβουμε σε πολύ λεπτές λωρίδες και τα βάζουμε σε σαλατιέρα. Πλένουμε το μαρούλι ,την ρόκα ,τις ντομάτες, τα κόβουμε και τα προσθέτουμε στην σαλατιέρα. Προσθέτουμε την κάπαρη, αλάτι, πιπέρι, δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο και τις γαρίδες. Χτυπάμε το ελαιόλαδο, την μουστάρδα,την ζάχαρη, το βαλσάμικο,τον δυόσμο, αλάτι, πάπρικα σε ένα σέικερ ή με την ράβδο χειρός και περιχύνουμε την σαλάτα μας.Τρίβουμε σε χοντρά κομμάτια την παρμεζάνα και σερβίρουμε.
Πηγή : http://www.chefoulis.gr/