Υλικά
Σπανάκι 400 γρ
Φράουλες 300 γρ
Καρύδια 50 γρ κομμένα ή αμύγδαλα
Kάσιους 50 γρ
Μοτσαρέλα φρέσκια 150 γρ
Για την σος
Μηλόξυδο 2 κουταλιές σούπας
Ζάχαρη 1/2 κουταλάκι γλυκού
Ελαιόλαδο 5 κουταλιές σούπας
Worcestershire sauce 1 κουταλιά σούπας
Αλάτι λίγο
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε, πλένουμε και στραγγίζουμε το σπανάκι,πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε τις φράουλες σε φέτες. Τεμαχίζουμε τα καρύδια (ή αμύγδαλα) και τα κάσιους και κόβουμε σε κομμάτια το τυρί. Για την σος χτυπάμε όλα τα υλικά εκτός το ελαιόλαδο στο μίξερ, μετά προσθέτουμε σταδιακά το ελαιόλαδο ανακατεύοντας και το αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Σε μια σαλατιέρα βάζουμε το σπανάκι κόβοντας με το χέρι τα φύλλα του, από πάνω βάζουμε τις φράουλες, τα καρύδια και τα κάσιους, μετά περιχύνουμε με την σος και τέλος βάζουμε τα κομμάτια τυριού.
Πηγή : http://www.chefoulis.gr/