Υλικά
Σπανάκι 500 γρ φρέσκο
Καταϊφι 300 γρ
Μετσοβόνε ή άλλο τυρί καπνιστό 200 γρ
Σκόρδο 2 σκελίδες
Ελαιόλαδο 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού
Πάπρικα – πιπέρι 1 κουταλάκι του γλυκού
Αλάτι
Άνηθο 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο
Ντομάτα φρέσκια 1 τεμ ψιλοκομμένη ξεφλουδισμένη
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε το σπανάκι, το πλένουμε, κόβουμε τα κοτσάνια και το βάζουμε να στραγγίξει. Καθαρίζουμε το σκόρδο το ψιλοκόβουμε. Βάζουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι να κάψει, προσθέτουμε την πάπρικα και το πιπέρι,το σκόρδο, το αλάτι, το σπανάκι και τον άνηθο. Ξεφλουδίζουμε την ντομάτα, την ψιλοκόβουμε και την βάζουμε στο τηγάνι. Τα σοτάρουμε όλα μαζί μέχρι να στεγνώσει το σπανάκι από τα υγρά του. Κατεβάζουμε από την φωτιά κι αφήνουμε να κρυώσει. Ξεφτίζουμε το καταϊφι , ραντίζουμε με ελαιόλαδο και κόβουμε σε φέτες το τυρί. Βάζουμε την γέμιση από το σπανάκι πάνω στο καταϊφι, μετά βάζουμε τις φέτες τυριού και τυλίγουμε σε ρολό σφιχτά να κλειστεί μέσα το σπανάκι και το τυρί. Το τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί, το αλείφουμε και με λίγο λάδι από πάνω και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 25-30 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο, το κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.
Πηγή : http://www.chefoulis.gr/