Υλικά
Για τις κρέπες
Γάλα εβαπορέ 1 κουτί
Νερό 1 1/2 κουτί (από το γάλα)
Ζάχαρη 2 γεμάτες κουταλιές σούπας
Αλάτι 2 κόφτα κουταλάκια γλυκού
Αυγά 3 τεμ χτυπημένα
Ελαιόλαδο 1 1/2 ποτήρι νερού
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει μέχρι να γίνει ένας ωραίος χυλός
Για την γέμιση
Χωριάτικα λουκάνικα 1 πακέτο (4 τεμ)
Πράσινες πιπεριές (κέρατο) 4-5 κομμένες σε μικρά κυβάκια
Κρεμμύδι 1 μεγάλο ψιλοκομμένο
Κρεμμυδάκια φρέσκα τα πράσινα κλαράκια για το δέσιμο της κρέπας
Ντομάτες 3 ψιλοκομμένες
Ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
Ρεγκάτο 200 γρ τριμμένο
Εκτέλεση
Αδειάζουμε σε μια λεκανίτσα το γάλα και γεμίζουμε μιάμιση φορά το κουτί του με νερό και το βάζουμε και αυτό. Προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα και όλα τα υπόλοιπα υλικά ενώ αφήνουμε το αλεύρι για το τέλος, όσο πάρει το βλέπουμε στην πράξη, επειδή θέλουμε να έχουμε έναν ωραίο χυλό όχι πολύ σφιχτό. Ζεσταίνουμε πάρα πολύ καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι για κρέπες και με μια κουτάλα ψήνουμε λίγο λίγο από τον χυλό που φτιάξαμε. Έτσι μία- μία κρέπα δημιουργεί το σχήμα της αλλά πάντα σε δυνατή φωτιά. Αφήνουμε τις έτοιμες κρέπες στην άκρη και συνεχίζουμε με την γέμιση. Κόβουμε τα λουκάνικα σε λεπτές ροδέλες και τα σοτάρουμε με λίγο ελαιολαδο σε ένα τηγάνι αντικολλητικό μαζί με τα κρεμμύδια και τις πιπεριές. Προσθέτουμε τις ντομάτες τις οποίες έχουμε ψιλοκόψει, αλάτι-πιπέρι κι αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να πιούν το ζουμάκι τους τελείως. Κατεβάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά. Βάζουμε στο κέντρο κάθε κρέπας λίγο από την γέμιση και λίγο από το τριμμένο τυρί. Πιάνουμε την κρέπα από τις άκρες της περιμετρικά και τις σηκώνουμε ώστε να μοιάζει με πουγκί (όπως βλέπουμε στην φωτογραφία). Έχουμε διαλέξει από τα φρέσκα κρεμμυδάκια το σκούρο πράσινο κομμάτι και δένουμε την κρέπα προσεχτικά για να μην ανοίξει. Έτοιμες να τις απολαύσουμε.
Πηγή : http://www.chefoulis.gr/