Πίτα του τσέλιγκα

images_20122016_pita-tou-tseliga-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Γιαούρτι στραγγιστό 500 γρ    
    Γάλα 1 φλιτζάνι του τσαγιού    
    Αυγά 3 τεμ    
    Ελαιόλαδο 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού και 2 κουταλιές της σούπας    
    Πάπρικα γλυκιά 1 κουταλάκι του γλυκού    
    Δυόσμος τριμμένος 1 κουταλάκι του γλυκού    
    Αλάτι 1 πρέζα    
    Σκόρδο 1 σκελίδα λιωμένο    
    Ρίγανη 1 κουταλάκι του γλυκού    
    Φαρίνα 3 1/2 φλιτζάνια του τσαγιού    
    Τυρί φέτα 350 γρ τριμμένη    

Εκτέλεση

Σε μεγάλο μπολ βάζουμε το γιαούρτι, το γάλα,τα αυγά,το 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο,την πάπρικα,τον δυόσμο,το αλάτι, το σκόρδο λιωμένο, τη ρίγανη κι ανακατεύουμε  με το σύρμα να ενωθούν όλα τα υλικά. Προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι  σιγά σιγά, συνεχίζουμε το ανακάτεμα και προσθέτουμε την τριμμένη φέτα. Λαδώνουμε με τις δύο κουταλιές ελαιόλαδο ένα ταψί λίγο μεγάλο, πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι και αδειάζουμε το μείγμα να πάει παντού και το στρώνουμε με μία σπάτουλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για περίπου 35 – 40 λεπτά μέχρι να ροδίσει (ανάλογα με τον φούρνο μας). Βγάζουμε από τον φούρνο και σερβίρουμε ζεστή ή κρύα.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/