Ντοματοτυρόψωμο

images_20122016_2_ntomatoturopsomo-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 6 κούπες τσαγιού κοσκινισμένο    
    Νωπή μαγιά 40 γρ ή 1 φακελάκι ξηρή μαγιά στιγμής Γιώτης    
    Ζάχαρη 1 κουταλάκι του γλυκού    
    Αλάτι 1/2 κουταλάκι του γλυκού    
    Ντομάτες μέτριες 2 τεμ    
    Τυρί φέτα 1 φλιτζάνι τσαγιού    
    Σουσάμι ασπρόμαυρο 2 κουταλάκια του γλυκού    
    Ελαιόλαδο 1 1/2 κουτάλι της σούπας    
    Ρίγανη τριμμένη 1/2 κουταλάκι του γλυκού    
    Πάπρικα γλυκιά 1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού    
    Νερό χλιαρό 1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού περίπου    

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε με 1/2  φλιτζάνι χλιαρό νερό τη μαγιά και τη ζάχαρη να λιώσουν. Σε μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι,κάνουμε μια λακουβίτσα στο κέντρο και προσθέτουμε την λιωμένη μαγιά. Καθαρίζουμε τις ντομάτες από την εξωτερική φλούδα , τις κόβουμε σε μπαστουνάκια και τις προσθέτουμε στο αλεύρι. Προσθέτουμε την πάπρικα, το αλάτι, το τριμμένο τυρί,την ρίγανη, το ελαιόλαδο,το σουσάμι και το χλιαρό νερό (όσο χρειάζεται για τη ζύμη, το βλέπουμε στην πράξη). Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί να ομοιογενοποιηθούν και να γίνει μια αφράτη ζύμη. Λαδώνουμε μια φόρμα για κέικ ή ένα άλλο σκεύος, πασπαλίζουμε με σουσάμι, βάζουμε μέσα τη ζύμη,πασπαλίζουμε ξανά με σουσάμι, το σκεπάζουμε και το βάζουμε σε ζεστό μέρος περίπου 30 λεπτά να διπλασιαστεί . Αφού διπλασιαστεί σε όγκο ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο μας). Βγάζουμε από τον φούρνο,το αναποδογυρίζουμε να ξεφορμαριστεί σιγά σιγά, το αφήνουμε για λίγο να κρυώσει και κόβουμε σε φέτες. Σερβίρεται ζεστό και κρύο.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/