Υλικά
Ντομάτες 2 τεμ μέτριες
Πιπεριές Φλωρίνης 2 τεμ
Τυρί κίτρινο 5 φέτες κομμένες σε λωρίδες
Φέτα 3 κουταλιές της σούπας τριμμένη
Κεφαλογραβιέρα 3 κουταλιές της σούπας τριμμένη
Μυζήθρα γλυκιά 3 κουταλιές της σούπας τριμμένη
Γαλοπούλα 5 φέτες κομμένες σε λωρίδες
Γιαούρτι 4 κουταλιές γεμάτες της σούπας
Άνηθο- μαΪντανό – δυόσμο 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ψιλοκομμένα
Ελαιόλαδο 3 κουταλιές της σούπας
Σκόρδο 2 μικρές σκελίδες λιωμένο
Πάπρικα 1 κουταλάκι του γλυκού
Αλάτι -πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές, τις σκουπίζουμε και κόβουμε από την μία πλευρά το καπάκι τους. Αδειάζουμε τις ντομάτες από την εσωτερική ψίχα σε ένα μπολ και ψιλοκόβουμε την ψίχα. Από τις πιπεριές βγάζουμε τους σπόρους. Σε μπολ μεγάλο βάζουμε τα τριμμένα τυριά, κομμένα σε λωρίδες το κίτρινο τυρί και την γαλοπούλα, προσθέτουμε το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, τα μυρωδικά ψιλοκομμένα, το σκόρδο λιωμένο, το πιπέρι, το αλάτι μία πρέζα, την πάπρικα και την ψίχα ντομάτας και τα ανακατεύουμε όλα μαζί να γίνει ένα μείγμα λείο και ωραίο. Αλατίζουμε ελάχιστα τις ντομάτες και τις πιπεριές εσωτερικά και αρχίζουμε να τις γεμίζουμε με το μείγμα μας. Κλείνουμε με το καπάκι τους και τις τοποθετούμε σε πιατέλα . Βάζουμε την πιατέλα στο ψυγείο μέχρι την ώρα που θα σερβίρουμε το ορεκτικό μας. Τέλειος μεζές για ουζάκι ή μπύρα.
ΠΗγή : http://www.chefoulis.gr/