Υλικά
Λαζάνια 1 πακέτο
Μελιτζάνες 3
Ντομάτες 7 ( 3 ολόκληρες και 4 τριμμένες)
Σκόρδο 3 σκελίδες
Τυρί ρεγκάτο 200 γρ τριμμένο
Γραβιέρα 200 γρ τριμμένη
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Αλάτι – πιπέρι
Δυόσμος φρέσκος
Εκτέλεση
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε ροδέλες, όχι πολύ λεπτές και τις βάζουμε σε νερό με αλάτι για να ξεπικρίσουν. Μετά από 15 λεπτά που τις έχουμε αφήσει , τις στραγγίζουμε και ξεκινάμε να τις τηγανίζουμε στο καυτό ηλιέλαιο. Όπως τις βγάζουμε από το τηγάνι, τις τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το περιττό λάδι. Κόβουμε τις 3 ντομάτες σε ροδέλες. Σε ένα πυρέξ μεσαίου μεγέθους ξεκινάμε να στρώνουμε μία στρώση λαζάνια, μία στρώση μελιτζάνες και στην συνέχεια από μία στρώση ροδέλες ντομάτας.Ταυτόχρονα αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με λίγο από τα τυριά μας. Επαναλαμβάνουμε τις στρώσεις μέχρι να τελειώσουν τα λαζάνια. Τρίβουμε στον τρίφτη τις άλλες 4 ντομάτες, πολτοποιούμε τις 3 σκελίδες σκόρδου και τις ανακατεύουμε με τις τριμμένες ντομάτες. Τέλος ρίχνουμε από πάνω την τριμμένη ντομάτα, λίγο δυόσμο ψιλοκομμένο και τα τυριά που έμειναν. Προσθέτουμε λίγο νεράκι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45-55 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαζάνια και να λιώσουν τα τυριά.
Πηγή : http://www.chefoulis.gr/