Κολοκύθια ογκρατέν

images_19122016_2_kolokuthia-ograten-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Κολοκύθια χοντρά 1 1/2 κιλό κομμένα ροδέλες    
    Ανθότυρο 200 γρ    
    Κασέρι 150 γρ κομμένο σε λεπτές φέτες    
    Γάλα 1 1/2 ποτήρι    
    Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 κουταλιές σούπας    
    Βούτυρο 2 κουταλιές σούπας    
    Αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τα κολοκύθια, κόβουμε τις άκρες τους και τα κόβουμε σε ροδέλες. Τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 5 λεπτά. Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ σε ένα κατσαρολάκι βάζοντας το βούτυρο με το αλεύρι , λίγο αλάτι-πιπέρι, ανακατεύουμε λίγο και προσθέτουμε το 1 ποτήρι γάλα σιγά σιγά μέχρι να το απορροφήσει όλο. Σε άλλο  μπολ βάζουμε το ανθότυρο, με το 1/2 ποτήρι γάλα , αλάτι-πιπέρι και ανακατεύουμε. Βουτυρώνουμε ένα ταψί ή πυρέξ και στρώνουμε τα κολοκύθια μας, προσθέτουμε από πάνω το ανθότυρο , την μπεσαμέλ και τέλος στρώνουμε και τις φέτες από το κασέρι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 25 -30 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο μας).

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/