Υλικά
Φαρίνα 250 γρ κοσκινισμένο
Αυγά 3 τεμ
Ζάχαρη 3/4 ποτήρι νερού
Βούτυρο 125 γρ ελαφρώς λιωμένο
Γάλα 1/2 ποτήρι νερού χλιαρό
Μπέικιν πάουντερ 1 κουταλάκι γλυκού
Βανίλια 1 τεμ σε σκόνη
Φυστίκια Αιγίνης 150 γρ χονδοκομμένα
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το ελαφρώς λιωμένο βούτυρο,το γάλα χλιαρό,το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ κοσκινισμένα και την βανίλια, τα χτυπάμε μέχρι να ομοιογενοποιηθούν όλα τα υλικά μας. Τρίβουμε τα φυστίκια (χοντροκομμένα) στο μπλέντερ και τα προσθέτουμε στο μείγμα μας και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Βουτυρώνουμε μια φόρμα για κέικ, αδειάζουμε το υλικό μας στην φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 40 – 45 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο μας, ενώ καταλαβαίνουμε ότι είναι έτοιμο αν τρυπήσουμεμε με μαχαίρι και βγει καθαρή η λεπίδα μόνο με υδρατμούς). Το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει, ενώ προαιρετικά μπορούμε να κρατήσουμε λίγο από τα φυστίκια που τρίψαμε και να στολίσουμε το κέικ μας από πάνω.
Πηγή : http://www.chefoulis.gr/