Υλικά
Για το κέικ
Ζάχαρη 1 1/2 ποτήρι νερού
Αυγά 4 τεμ
Γιαούρτι 2 κουταλιές σούπας
Σύκα 8 τεμ ψιλοκομμένα φρέσκα
Κακάο 3 κουταλιές σούπας
Μπέικιν πάουντερ 1 κουταλάκι γλυκού
Κανέλα 1/2 κουταλάκι γλυκού
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 500 γρ κοσκινισμένο
Για την σοκολάτα
Κουβερτούρα 200 γρ
Βούτυρο 30 γρ
Γάλα 50 γρ
Εκτέλεση
Χτυπάμε όλα τα υλικά για το κέικ μαζί εκτός από τα σύκα (βλέπουμε στην πράξη μήπως χρειαστεί να προσθέσουμε κι άλλο αλεύρι). Αλευρώνουμε τα ψιλοκομμένα σύκα και τα προσθέτουμε στο μείγμα μας. Ανακατεύουμε ελαφρώς, βουτυρώνουμε μια φόρμα για κέικ και αδειάζουμε μέσα το μείγμα.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 45 – 50 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο μας). Δοκιμάζουμε τρυπώντας με ένα μαχαίρι κι αν η λεπίδα του έχει μόνο υδρατμούς κι όχι υλικό από το κέικ είναι έτοιμο.Το βγάζουμε από τον φούρνο κι αφήνουμε να κρυώσει. Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε την τεμαχισμένη κουβερτούρα μαζί με το γάλα και το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας. Μόλις κρυώσει το κέικ, το ξεφορμάρουμε, το περιχύνουμε με την σοκολάτα και το απολαμβάνουμε.
Πηγή : http://www.chefoulis.gr/