Υλικά
Φαρίνα 2 φλιτζάνια του τσαγιού
Ζάχαρη 1 φλιτζάνι του τσαγιού
Κακάο 4 κουταλιές της σούπας
Αυγά 4 τεμ
Ελαιόλαδο 1 φλιτζάνι
Μήλα 3 τεμ ή αχλάδια τριμμένα
Αμύγδαλα 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ή καρύδια ψιλοκομμένα
Βανίλια 1 τεμ σε σκόνη
Για την επικάλυψη
Κακάο 1 κουτάλι της σούπας
Άχνη ζάχαρη 1 κουτάλι της σούπας
Εκτέλεση
Σε μπολ μεγάλο κοσκινίζουμε το αλεύρι, προσθέτουμε την ζάχαρη, το κακάο,τα αυγά,το ελαιόλαδο και τα χτυπάμε με το μίξερ. Καθαρίζουμε τα μήλα ή τα αχλάδια,τα τρίβουμε στον τρίφτη,τα προσθέτουμε στο μείγμα με το αλεύρι,προσθέτουμε την βανίλια και τα ψιλοκομμένα αμύγδαλα ή καρύδια. Χτυπάμε με το μίξερ να ενωθούν όλα τα υλικά μαζί. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ταψί ή φόρμα στενόμακρη και αδειάζουμε το μείγμα με σπάτουλα σε όλη την επιφάνεια. Το βάζουμε να ψηθεί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 -45 λεπτά (ανάλογα με τον φούρνο μας). Αφού ψηθεί το βγάζουμε ,το αφήνουμε 10 λεπτά στο ταψί ή στην φόρμα και το ξεφορμάρουμε. Ανακατεύουμε το κακάο με την ζάχαρη άχνη και πασπαλίζουμε το κέικ. Κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.
Πηγή : http://www.chefoulis.gr/