Κέικ με μήλα και αμύγδαλα

images_14122016_keik-me-mila-kai-amugdala-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Φαρίνα 2 φλιτζάνια του τσαγιού    
    Ζάχαρη 1 φλιτζάνι του τσαγιού    
    Κακάο 4 κουταλιές της σούπας    
    Αυγά 4 τεμ    
    Ελαιόλαδο 1 φλιτζάνι    
    Μήλα 3 τεμ ή αχλάδια τριμμένα    
    Αμύγδαλα 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ή καρύδια ψιλοκομμένα    
    Βανίλια 1 τεμ σε σκόνη  

 

Για την επικάλυψη

    Κακάο 1 κουτάλι της σούπας    
    Άχνη ζάχαρη 1 κουτάλι της σούπας    

Εκτέλεση

Σε μπολ μεγάλο κοσκινίζουμε  το αλεύρι, προσθέτουμε την ζάχαρη, το κακάο,τα αυγά,το ελαιόλαδο και τα χτυπάμε με το μίξερ. Καθαρίζουμε τα μήλα ή τα αχλάδια,τα τρίβουμε στον τρίφτη,τα προσθέτουμε στο μείγμα με το αλεύρι,προσθέτουμε την βανίλια και τα ψιλοκομμένα αμύγδαλα ή καρύδια. Χτυπάμε με το μίξερ να ενωθούν όλα τα υλικά μαζί. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ταψί ή φόρμα στενόμακρη και αδειάζουμε το μείγμα  με σπάτουλα σε όλη την επιφάνεια. Το βάζουμε να ψηθεί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 -45 λεπτά (ανάλογα με τον φούρνο μας).  Αφού ψηθεί το βγάζουμε ,το αφήνουμε 10 λεπτά στο ταψί ή στην φόρμα και το ξεφορμάρουμε. Ανακατεύουμε το κακάο με την ζάχαρη άχνη και πασπαλίζουμε το κέικ. Κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/