Γιουβέτσι διαφορετικό

images_22122016_2_giouvetsi-diaforetiko-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Λουκάνικα χωριάτικα 1 πακέτο (4 τεμ κομμένα ροδέλες)    
    Μανιτάρια λευκά φρέσκα 500 γρ κομμένα    
    Ντοματάκι κον κασέ 1 κουτί διαλυμένο στο μπλέντερ    
    Κριθαράκι μέτριο 1/2 πακέτο    
    Κρεμμύδι ξερό 1 ψιλοκομμένο    
    Ελαιόλαδο 1/2 ποτήρι    
    Αλάτι – πιπέρι
    Φύλλο δάφνης 1 τεμ    
    Κεφαλογραβιέρα 100 γρ τριμμένη    

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το  1/2 από το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το σοτάρουμε μέχρι να μαραθεί λίγο , προσθέτουμε τα λουκάνικα κομμένα ροδέλες και τα σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε όλα μαζί για 5 λεπτά. Προσθέτουμε και το πολτοποιημένο στο μπλέντερ ντοματάκι ,αλάτι, πιπέρι,την δάφνη, 1 ποτήρι νερό  και τα σιγοβράζουμε για άλλα 5 λεπτά. Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε το υπόλοιπο 1/2 ελαιόλαδο να ζεσταθεί και καβουρδίζουμε το κριθαράκι μέχρι να πάρει λίγο χρώμα. Προσθέτουμε το ζουμί από τα λουκάνικα μαζί με ένα ποτήρι νερό και το βράζουμε μέχρι να μαλακώσει. Στην συνέχεια αδειάζουμε το κριθαράκι σε ένα ταψί μαζί και τα λουκάνικα με τα μανιτάρια, πασπαλίζουμε με το τυρί και τα ψήνουμε στον φούρνο για 20 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί και να δημιουργηθεί μια ωραία κρούστα από πάνω. Σερβίρεται ζεστό και το απολαμβάνουμε.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/