Υλικά για το παντεσπάνι
4 αυγά
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα αλεύρι κοσκινισμένο
1 κ.σ. μπέικιν
1 βανίλια
1 κ.σ. λικέρ αμαρέτο
Για το σιρόπι
1 κούπα ζάχαρη
1,5 κούπα νερό
φλούδα από ένα λεμόνι για άρωμα
1 βανίλια
Για την κρέμα
1 λίτρο γάλα φρέσκο
125γρ λευκή κουβερτούρα
6 κ.σ.ζάχαρη
7 κ.σ. κορν φλάουρ
1 κρόκο
3 κ.σ. βούτυρο
200γρ χτυπημένη κρέμα γάλακτος σε σαντιγύ
2 κ.σ. λικέρ αμαρέτο
Για την επικάλυψη 300γρ χτυπημένη κρέμα γάλακτος σε σαντιγύ
150γρ ψημένα αμύγδαλα φιλέ
Εκτέλεση
1. Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη για 15 λεπτά μέχρι να γίνουν μια κρέμα αφράτη,βάζουμε και τα υπόλοιπα υλικά σιγά σιγά. Στην συνέχεια παίρνουμε ένα ταψί του στρογγυλό 26 εκατοστών και βάζουμε μια λαδόκολλα.
2. Τοποθετούμε πάνω το μίγμα που φτιάξαμε και ψήνουμε στον αέρα στους 200 για 20 λεπτά.
Για το σιρόπι
Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι τα υλικά μας και τα αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά.Αφήνουμε να κρυώσει.
Για την κρέμα
Εκτέλεση
1. Σε ένα μπολ κρατάμε λίγο από το γάλα και ανακατεύουμε το κορν φλάουρ, και την ζάχαρη.
2. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα να βράσει, μόλις αρχίζει να βράζει, ρίχνουμε το μίγμα που κάναμε στο βήμα 1 , και ανακατεύουμε γρήγορα , μόλις αρχίζει να πήζει σβήνουμε την φωτιά και τραβάμε την κατσαρόλα από το μάτι της κουζίνας. Βαζουμε το βούτυρο και την λευκή σοκολάτα, ανακατεύουμε καλά. Την σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη.
3. ‘Οταν κρυώσει ανακατεύουμε στην κρέμα μας και 200 γρ σαντιγύ.
Συναρμολόγιση τούρτας:
Αφού κρυώσει το παντεσπάνι,το κόβουμε στη μέση και το σιροπιάζουμε με ένα πινέλο. Βάζουμε την κρέμα στο ένα παντεσπάνι , από πάνω τοποθετούμε το άλλο και τέλος την σαντυγί μας. Στο πλαινό μέρος της τούρτας βάζουμε τα αμύγδαλα. Αφήνουμε τουλάχιστον 5 ώρες στο ψυγείο.
Πηγή : http://tomyalostofagito.gr