Υλικά
Ταλιατέλες 500 γρ
Συκωτάκια κοτόπουλου 200 γρ χονδροκομμένα
Κρεμμύδι 1 ψιλοκομμένο
Βούτυρο 50 γρ
Λευκό κρασί 1/2 ποτήρι
Προσούτο 80 γρ
Παρμεζάνα 5 κουταλιές τριμμένη
Ντοματοπολτό 1 κουταλάκι διαλυμένο σε λίγο νερό
Αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε το προσούτο και το κρεμμύδι και τα σοτάρουμε στο τηγάνι με το βούτυρο. Στην συνέχεια προσθέτουμε και τα συκωτάκια, τα αλατοπιπερώνουμε, τα αφήνουμε για 5 λεπτά να σοταριστούν και περιχύνουμε με το κρασί, τον ντοματοπολτό και αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 15 – 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα συκωτάκια. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό . Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τις ταλιατέλες, όταν μαλακώσουν τις σουρώνουμε και τις αδειάζουμε σε μια βαθιά πιατέλα. Τις περιχύνουμε με την σάλτσα που φτιάξαμε και πασπαλίζουμε με τριμμένη παρμεζάνα .
Πηγή : http://www.chefoulis.gr/