Υλικά
Τσουκνίδες 1 1/2 κιλό
Καυκαλήθρα 200 γρ
Κρεμμύδι ξερό 2.
Ελαιόλαδο 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού
Ρύζι 1 φλυτζανάκι του καφέ
Λεμόνι 1 (μόνο τον χυμό του)
Μάραθο 1 ματσάκι
Αλάτι 1 κουταλάκι του γλυκού
Πιπέρι 1/2 κουταλάκι του τσαγιού
Νερό 6 φλυτζάνια του τσαγιού
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε, πλένουμε τις τσουκνίδες (φοράμε πλαστικά γάντια) και τις κόβουμε χοντροκομμένες. Καθαρίζουμε, πλένουμε τις καυκαλήθρες και τις ψιλοκόβουμε. Καθαρίζουμε και τρίβουμε τα κρεμμύδια, πλένουμε και καθαρίζουμε το μάραθο και το ψιλοκόβουμε. Βάζουμε σε μια ρηχή κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε για 5 λεπτά τα κρεμμύδια, τις τσουκνίδες, τις καυκαλήθρες , το μάραθο και αλατοπιπερώνουμε. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό να βράσει και προσθέτουμε τα σοταρισμένα υλικά, μαζί και το ρύζι και τα βράζουμε για 12 λεπτά.
Σερβίρουμε ζεστή.
Πηγή : http://www.chefoulis.gr/