Υλικά
Σαρδέλες 1 κιλό
Ελαιόλαδο 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού
Μαϊντανός φύλλα 1 ματσάκι
Δυόσμος φύλλα 1 ματσάκι
Σκόρδο 3 σκελίδες
Πιπεριά κόκκινη 1 τεμ.
Πιπεριά κίτρινη 1 τεμ.
Ούζο
Αλάτι-πιπέρι
Ρίγανη
Λεμόνι
Αλουμινόχαρτο
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις σαρδέλες, βγάζουμε την ραχοκοκκαλιά, τις πλένουμε και τις αφήνουμε να σουρώσουν. Τις αλατοπιπερώνουμε και τις λαδώνουμε ελαφρώς. Φτιάχνουμε φωλιές με αλουμινόχαρτο σαν πουγκάκια και βάζουμε μέσα ζευγαρωμένες τις σαρδέλες (σε 3 ζευγάρια). Πλένουμε τον μαϊντανό, τον δυόσμο, τις πιπεριές, τα ψιλοκόβουμε και τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με το σκόρδο που το έχουμε λιώσει και την ρίγανη. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και τα προσθέτουμε στις σαρδέλες. Προσθέτουμε μια κουταλιά ούζο σε κάθε πουγκάκι και κλείνουμε προσεχτικά το αλουμινόχαρτο από πάνω. Τοποθετούμε τα πουγκάκια (φωλιές) μέσα σε ένα ταψί. Ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 35-40 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμες τις βγάζουμε από τον φούρνο. Σερβίρονται χλιαρές με το αλουμινόχαρτο σε μια πιατέλα, ανοίγοντας ελαφρώς από πάνω το αλουμινόχαρτο και προσθέτοντας λαδολέμονο.
Πηγή : http://www.chefoulis.gr/