Υλικά
Σαρδέλες 1 κιλό
Αλάτι χονδρό όσο χρειαστεί
Εκτέλεση
Όπως αγοράζουμε τις σαρδέλες, δεν τις καθαρίζουμε ούτε τις πλένουμε. Τις βάζουμε σε ένα γυάλινο τετράγωνο σκεύος, στρώνουμε μία στρώση αλάτι, μετά μία στρώση σαρδέλες και συνεχίζουμε τις στρώσεις κατά τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσουν οι σαρδέλες. Τέλος σκεπάζουμε με αλάτι. Αφήνουμε στο ψυγείο και κάθε μέρα ανοίγουμε και αδειάζουμε τα υγρά που βγάζει, συμπληρώνοντας αλάτι. Αυτό το επαναλαμβάνουμε για 3 εβδομάδες περίπου.Όταν είναι έτοιμες, τις καθαρίζουμε, τις πλένουμε και τις συντηρούμε στο ψυγείο μέσα σε σκεύος μαζί με λάδι. Όταν τις σερβίρουμε προσθέτουμε και ξύδι.
Πηγή : http://www.chefoulis.gr/