Υλικά
Σιμιγδάλι χοντρό 100 γρ.
Βερίκοκα κονσέρβα 1 τεμ.
Γάλα 1300 γρ.
Ζάχαρη 350 γρ.
Ξύσμα λεμονιού 1 κουταλιά της σούπας
Βούτυρο 2 κουταλιές της σούπας
Λικέρ της αρεσκείας μας 1 1/2 κουταλιά της σούπας
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, την ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού και τα βράζουμε. Μόλις αρχίσουν να βράζουν προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνέχεια με μια ξύλινη κουτάλα, έχοντας την θερμοκρασία σε χαμηλή ένταση μέχρι να πήξει το μείγμα. Βγάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά συνεχίζοντας το ανακάτεμα, προσθέτουμε τις 2 κουταλιές βούτυρο και ανακατεύουμε. Σε μια φόρμα με τρύπα στην μέση, που την έχουμε βουτυρώσει και πασπαλίσει με άχνη ζάχαρη ρίχνουμε το μείγμα. Το αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε σε μια πιατέλα. Γαρνίρουμε με τα βερίκοκα γύρω γύρω και πάνω στην πουτίγκα. Κρατάμε το σιρόπι της κονσέρβας και προσθέτουμε λίγη ζάχαρη, το ρίχνουμε σε μια κατσαρολίτσα και το βράζουμε μέχρι να δέσει. Όταν κρυώσει προσθέτουμε το 1 1/2 κουτάλι της σούπας λικέρ και περιχύνουμε με αυτό τα βερίκοκα.
Πηγή : http://www.chefoulis.gr/