Υλικά
Σφολιάτα 1 φύλλο
Κέτσαπ 1 φλιτζάνι του καφέ
Μπέικον 250 γρ ψιλοκομμένο
Πιπεριά Φλωρίνης 1 ψιλοκομμένη
Τυρί του τοστ 100 γρ
Κεφαλογραβιέρα 100 γρ τριμμένη
Γάλα 1 φλιτζάνι του καφέ
Αυγό 1 τεμ
Ρίγανη – πιπέρι
Εκτέλεση
Ξεπαγώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας. Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το μπέικον με την πιπεριά. Ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας και αλείφουμε όλη την επιφάνεια του με την κέτσαπ. Απλώνουμε από πάνω το τυρί του τοστ κομμένο σε κομματάκια, το σοταρισμένο μπέικον με την πιπεριά, το τριμμένο τυρί και πασπαλίζουμε με την ρίγανη και το πιπέρι. Τυλίγουμε σε ρολό και το κόβουμε σε φέτες 2 cm. Βάζουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί, αραδιάζουμε τα ρολάκια και τα πιέζουμε ελαφρώς από πάνω με το χέρι μας. Χτυπάμε το γάλα με το αυγό κι αλείφουμε τα ρολάκια με πινέλο γύρω γύρω. Το υπόλοιπο που περισσεύει το βάζουμε πάλι με το πινέλο πάνω στα ρολά ώστε να γεμίσουν τα κενά σημεία. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 20 – 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν κι είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε.
*Για την διευκόλυνση σας υπάρχει φωτογραφικό υλικό παρακάτω.
Πηγή : http://www.chefoulis.gr/