Υλικά
Ντομάτες 3 – 4
Σκόρδο 3 – 4 σκελίδες
Ελαιόλαδο 2 κουταλιές σούπας
Ξύδι 1 κουταλιά γλυκού
Αλάτι – πιπέρι
Ρίγανη 1 κουταλιά γλυκού
Εκτέλεση
Πλένουμε τις ντομάτες μας και τις κόβουμε στην μέση. Αν θέλουμε μπορούμε να τις αποφλοιώσουμε κιόλας, βράζοντας τις ντομάτες, έτσι ώστε να φύγει πιο εύκολα ο φλοιός τους. Αφού κρυώσουν καλά τις βάζουμε στο multi , μαζί με τις σκελίδες σκόρδου που έχουμε καθαρίσει και πλύνει και πολτοποιούμε. Αφού τεμαχιστούν καλά, προσθέτουμε το ξύδι και το αλατοπίπερο , δοκιμάζοντας πάντα ώστε να έχουμε σωστή αναλογία οξύτητας με αλμυρό και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Τέλος ρίχνουμε το λάδι, πασπαλίζουμε με ρίγανη και ανακατεύουμε καλά. Είναι έτοιμο να συνοδεύσει ψωμάκια ψημένα ή όχι , ντάκο , κρακεράκια κλπ. (Σχετικά με τις δοσολογίες ξύδι και αλάτι , ανάλογα τα γούστα προσθέτετε ή ελαττώνετε την ποσότητα, πάντα δοκιμάζοντας).
Πηγή : http://www.chefoulis.gr/