Υλικά
Μανταρίνια 8 τεμ
Ζάχαρη 800 γρ
Τσίπουρο 1 λίτρο
Κανέλα 1 ξυλάκι
Γαρύφαλλα 8 τεμ
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τα μανταρίνια τα τρυπάμε σε 5 -6 σημεία με καλαμάκι και βάζουμε σε κάθε μανταρίνι από 1 γαρύφαλλο. Τα τοποθετούμε σε γυάλινο δοχείο (από αυτά που σφραγίζουν) βάζουμε την ζάχαρη,το τσίπουρο,την κανέλα και κλείνουμε το καπάκι. Ανά τακτά διαστήματα κουνάμε το δοχείο να λιώσει η ζάχαρη και το αφήνουμε για 2 βδομάδες. Όταν τα βγάλουμε τα μανταρίνια τα στύβουμε με το χέρι μας μέσα στο δοχείο ώστε να βγάλουν όλα τα υγρά που είχαν απορροφήσει. Στην συνέχεια σουρώνουμε το δοχείο με 2 στρώσεις τούλι ή τουλπάνι (λεπτό ύφασμα) τοποθετώντας το στο χείλος του δοχείου και αδειάζουμε τα υγρά σε ένα μπουκάλι, στο οποίο θα διατηρήσουμε το λικέρ μας.
Πηγή : http://www.chefoulis.gr/