Υλικά
Ρόδια 10
Ζάχαρη 1 κιλό
Τσίπουρο 1 κιλό
Κανέλα ξυλάκι 2
Εκτέλεση
Κόβουμε τα ρόδια στην μέση και με ένα κουτάλι τα χτυπάμε από την πλευρά της φλούδας για να πέσουν οι σπόροι. Σε ένα βάζο βάζουμε τη ζάχαρη, τα σπόρια ροδιού, την κανέλα και το κλείνουμε καλά. Τοποθετούμε το βάζο στον ήλιο ή σε ένα ζεστό μέρος, για 30 μέρες, το κουνάμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα μέχρι η ζάχαρη να αρχίσει να διαλύεται και να βγαίνει το ωραίο πορφυρό χρώμα από τα σπόρια του ροδιού. Μετά τις 30 μέρες προσθέτουμε το τσίπουρο και το φυλάμε πάλι σε ζεστό μέρος για άλλες 15 μέρες. Τέλος αφού περάσουν οι 15 μέρες το σουρώνουμε και το βάζουμε το λικέρ σε μπουκάλια μέχρι να ωριμάσει.
Πηγή : http://www.chefoulis.gr/