Υλικά
Κυδώνια 1 κιλό
Ζάχαρη 500 γρ
Νερό 750 γρ
Κανέλα ξυλάκι 1
Γαρύφαλλα 2 – 3
Εκτέλεση
Κόβουμε τα κυδώνια στην μέση και στην συνέχεια στα τέσσερα (δηλαδή το κάθε κυδώνι σε 8 φέτες) και τα καθαρίζουμε. Βγάζουμε τους σπόρους τους , τα πλένουμε και τα βάζουμε στην κατσαρόλα με το νερό και τα αφήνουμε να βράσουν 10 λεπτά σε σιγανή φωτιά. Στην συνέχεια βάζουμε και την ζάχαρη με τα γαρύφαλλα και την κανέλα και τα βράζουμε για άλλα 30 λεπτά σε σιγανή φωτιά και είναι έτοιμα. Σερβίρεται κρύο.
Πηγή : http://www.chefoulis.gr/