Υλικά
Γάλα 500 γρ
Αμύγδαλα 150 γρ τριμμένα και καθαρισμένα
Ζάχαρη 100 γρ
Ζελατίνη 6 φύλλα
Κρέμα γάλακτος 250 γρ χτυπημένη σε σαντιγύ
Εκτέλεση
Μουσκεύουμε την ζελατίνη σε παγωμένο νερό για 1 με 2 λεπτά, μετά την στραγγίζουμε και την αφήνουμε σε ένα μπολ. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, τα τριμμένα αμύγδαλα και την ζάχαρη, ανακατεύουμε καλά και βράζουμε για 2 λεπτά.Το αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε την ζελατίνη. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να κρυώσει και στην συνέχεια ρίχνουμε την χτυπημένη κρέμα γάλακτος σε σαντιγύ και ανακατεύουμε σιγά σιγά μέχρι να την απορροφήσει όλη. Αδειάζουμε σε μπολ ή σε ποτήρι και αφήνουμε να κρυώσει. Στολίζουμε με σαντιγύ και τριμμένο αμύγδαλο ή με τρούφα.
Πηγή : http://www.chefoulis.gr/