Υλικά
Στήθη κοτόπουλου 6 τεμ.
Για την γέμιση
Μαργαρίνη 100 γρ.
Κρεμμύδι ξερό 1 τεμ.ψιλοκομμένο
Ψωμί 2 φέτες τρίμματα
Ροδάκινα 500 γρ. ψιλοκομμένα και τον χυμό τους
Εστραγκόν 1 κουταλάκι του γλυκού
Αυγό 1 τεμ.
Μήλο ψιλοκομμένο 1 τεμ, (φρέσκο ή κονσέρβα)
Για την σάλτσα
Κορν φλαουρ 2 κουταλιές της σούπας
Γιαούρτι 200 γρ.
Εστραγκόν 1 κουταλάκι του γλυκού
Αλάτι-πιπέρι
Νερό 1/2 ποτήρι του νερού
Εκτέλεση
Πλένουμε τα στήθη του κοτόπουλου και τα αφήνουμε να στραγγίξουν. Στην συνέχεια κάνουμε προσεκτικά ένα άνοιγμα σαν τρύπα πάνω τους. Σε ένα τηγάνι βάζουμε 50 γρ. μαργαρίνη και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τα τρίμματα του ψωμιού, το μήλο ψιλοκομμένο, τα ροδάκινα, το εστραγκόν, το αλάτι-πιπέρι, το αυγό και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Αυτό το μείγμα που έχουμε δημιουργήσει το βάζουμε στην τρύπα που έχουμε ανοίξει στα στήθη. Βάζουμε λίγη μαργαρίνη στο τηγάνι και σοτάρουμε τα γεμισμένα στήθη κοτόπουλου μέχρι να ροδίσουν. Αλείφουμε με την μαργαρίνη που περίσσεψε ένα πυρίμαχο σκεύος και τοποθετούμε μέσα τα στήθη. Προσθέτουμε χυμό από τα ροδάκινα, 1/2 ποτήρι νερό και τα αφήνουμε να ψηθούν σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-30 λεπτά. Ετοιμάζουμε την σάλτσα, βάζοντας τα υγρά από το σκεύος που ψήσαμε τα στήθη σε ένα κατσαρολάκι και διαλύουμε το corn flour μέσα εκεί ενώ παράλληλα το έχουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα. Βγάζουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά και προσθέτουμε το γιαούρτι και το εστραγκόν. Τα ανακατεύουμε πολύ καλά και περιχύνουμε τα στήθη κοτόπουλου. Μπορούμε να τα συνοδέψουμε με ρύζι ή πατάτες τηγανητές.
Πηγή : http://www.chefoulis.gr/