Υλικά
Κολοκυθάκια 1 κιλό
Μανιτάρια 1/2 κιλό μανιτάρια φρέσκα
Κρεμμυδάκια φρέσκα 2-3
Σκόρδο 2-3 σκελίδες
Αλάτι-πιπέρι
Μαϊντανός 1 ματσάκι
Άνιθος 1 ματσάκι
Δύοσμος 1 ματσάκι
Ελαιόλαδο 1 φλυτζάνι του τσαγιού
Λεμόνι 1 φλυτζάνι του τσαγιού μόνο τον χυμό του
Νερό
Εκτέλεση
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα κολοκύθια, τα κόβουμε από την μια πλευρά και βγάζουμε τη ψίχα τους με το εργαλείο που καθαρίζουμε τα καρότα (την ψίχα την κρατάμε). Τα μανιτάρια δεν τα πλένουμε, τα καθαρίζουμε με ένα ελαφρώς βρεγμένο χαρτί κουζίνας και τα ψιλοκόβουμε. Στην συνέχεια ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τα μυρωδικά. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι και προσθέτουμε τα μανιτάρια, την ψίχα από τα κολοκύθια και τα μυρωδικά και τα σοτάρουμε ελαφρώς. Ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα και τα κολοκυθάκια για να σοταριστούν ελαφρώς και στην συνέχεια τα γεμίζουμε με το υλικό μας. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε τα γεμισμένα κολοκυθάκια, τα σκεπάζουμε με νερό και σε μέτρια θερμοκρασία τα αφήνουμε να βράσουν. Τέλος προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού.
Πηγή : http://www.chefoulis.gr/