Κατσίκι φρικασέ

images_0aa1aabbabbfrika.jpg

Υλικά

    Κατσίκι γάλακτος 1 κιλό    
    Ελαιόλαδο 1/2 φλυτζανι τσαγιού    
    Μαρούλια 2 ψιλοκομμένα    
    Άνιθο 1/2 ματσάκι (ψιλοκομμένο)    
    Κρεμμυδάκια φρέσκα 10 ψιλοκομμένα    
    Αυγό 1    
    Λεμόνι 1/2 φλυτζάνι    
    Αλάτι – πιπέρι
    Ρύζι καρολίνα 1 – 2 κουταλιές (αν θέλουμε)    

Εκτέλεση

Πλένουμε το κρέας και το κόβουμε σε μερίδες. Βάζουμε σε κατσαρόλα το λάδι και το κρέας και το σοτάρουμε. Προσθέτουμε 1 φλυτζάνι νερό, αλάτι, πιπέρι και το σιγοβράζουμε. Καθαρίζουμε και πλένουμε τα μαρούλια και τα κρεμμυδάκια. Τα ψιλοκόβουμε, τα ζεματάμε σε μια κατσαρόλα και τα στραγγίζουμε. Τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το κρέας, ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο άνιθο, αλάτι, πιπέρι και λίγο νερό, αφήνουμε να ψηθούν μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Χτυπάμε το αυγό σε ένα μπολ, ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και λίγο  ζωμό από το φαγητό πάντα ανακατεύοντας. Περιχύνουμε το φαγητό με το αυγολέμονο ώστε να πάει παντού. Το σερβίρουμε σε πιατέλα (αν θέλουμε βάζουμε και λίγο ρύζι, 2 κουταλιές περίπου της σούπας, να ψηθεί μαζί με τα μαρούλια).

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/