Υλικά
4 αυγά
2 κούπες ζάχαρη
3 κούπες αλεύρι
250γρ βούτυρο
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 κούπα γάλα
1/2 κούπα ψιλοκομμένα καρύδια
1/2 κούπα σταφίδες
1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
1 βανίλια
1 κ.γ. κανέλα
4-5 μεγάλα τριμμένα μήλα
Για την σούπα καραμέλας για 1 μερίδα
2 κ.σ. ζάχαρη
100γρ γάλα εβαπορε
Εκτέλεση
1. Χτυπάμε τη ζάχαρη μαζί με το βούτυρο πολύ καλά με το μίξερ μέχρι να αφρατέψουν.
2. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά.
3. Μόλις χτυπηθούν καλά τα αυγά, ρίχνουμε και σιγά σιγά το γάλα μαζί με λίγο από το αλεύρι. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά μας εκτός από τα μήλα και τα ανακατεύουμε όλα μαζί μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Στίβουμε με το χέρι τα τριμμένα μήλα να φύγουν τα υγρά και τα βάζουμε κ αυτά στο μίγμα.
4.Βουτυρώνουμε το ταψί και βάζουμε μέσα το μίγμα του κέικ.
5. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου και ψήνουμε για 60 λεπτά .
Για την σούπα καραμέλας
Ζεσταίνουμε το τηγάνι, μόλις ζεσταθεί βάζουμε τη ζάχαρη και περιμένουμε να πάρει χρυσαφί χρώμα.
Όταν είναι έτοιμη η καραμέλα κατεβαζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το εβαπορέ σιγά σιγά, ανακατεύοντας συνέχεια να γίνει μια εννιαία υφή.
Πηγή : http://tomyalostofagito.gr