Υλικά
1 κιλό ζάχαρη
300γρ νερό
40 κομμάτια κολοκύθας περίπου 3×3 cm
1 κ.σ. γλυκόζη
2 φύλλα αμπαρόριζας
1/2 χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Κόβουμε την κολοκύθα σε μικρά κομματάκια και τα τοποθετούμε σε μια μεγάλη λεκάνη με το ασβεστόνερο και τα αφήνουμε εκεί για 3 ώρες.
Συχνά ανακατεύουμε λιγάκι το νερό με τα κομμάτια κολοκύθας.
Τα πλένουμε πάρα πολλές φορές ,περίπου 10 φορές να φύγει το ασβεστόνερο.
Βράζουμε σε μια κατσαρόλα νερό και ρίχνουμε τα κομμάτια μέσα για λίγα δευτερόλεπτα και τα στραγγίζουμε.
Για το σιρόπι, βράζουμε την ζάχαρη και το νερό σε δυνατή φωτιά να πήξει το σιρόπι και όταν πήξει βάζουμε τα κομμάτια της κολοκύθας . Αφού δέσει το σιρόπι μαζί με την κολοκύθα το αφήνουμε να κρυώσει. Την επόμενη μέρα βάζουμε το γλυκό πάλι να βράσει για 5 λεπτά και τοποθετούμε το λεμόνι ,την αμπαρόριζα και την γλυκόζη. Αφαιρούμε την αμπαρόριζα και τοποθετούμε το γλυκό σε αποστειρωμένα βάζα.
*Ασβέστη θα βρείτε σε μαγαζιά που πουλάνε υλικά οικοδομών, κάνει το γλυκό να πιάσει τραγανή και σκληρή κρούστα. Αν δεν το βάλετε στην συνταγή το γλυκό θα γίνει πολύ μαλακό και θα λιώσει η κολοκύθα.
Πηγή : http://tomyalostofagito.gr