Ένα από τα αγαπημένα μου πρωινά είναι η γκρανόλα. Σας έχω δώσει τη συνταγή και ξέρω ότι την έχετε λατρέψει όσο και εμείς.
Μου αρέσει να τη βάζω μέσα σε μπολ με γάλα ή γιαούρτι και μέχρι να τα ανακατέψω έχω καταβροχθίσει και καμιά χούφτα ακόμα σκέτη από το βάζο. Αφού είναι γεμάτη νοστιμιά και είναι σούπερ θρεπτική!
Το ξεκίνημα της ημέρας πρέπει να αποτελείται από στοιχεία ωφέλιμα για την καρδιά όπως είναι οι ξηροί καρποί και η βρώμη. Εάν λοιπόν πείτε στα παιδιά σας πρωί πρωί να φάνε γκρανόλα ή μούσλι μπορεί να εκδηλώσουν έντονα ην αποστροφή τους. Αλλά εάν τους πείτε ότι έχετε σοκολατένια γκρανόλα πως λέτε να αντιδράσουν; Ναι και εγώ έτσι νομίζω… Θα έρθουν τρέχοντας!
Αυτή η γκρανόλα μοιάζει εκπλητικά σε γεύση με τα Clusters σοκολάτας. Αλλά διαφέρει σημαντικά στη θρεπτική αξία. Έχοντας βρώμη, λιναρόσπορο, μέλι, ξηρούς καρπούς και κακάο δεν θα μπορούσατε πρωί πρωί να κάνετε καλύτερο δώρο στην οικογένειά σας και στον εαυτό σας.
Ο δε συνδυασμός της με γάλα καρύδας είναι εκπληκτικός και πραγματικά δεν βρίσκω λόγια να περιγράψω αυτό που νιώθω όταν το τρώω! Αλλά μπορείτε να τη σερβίρετε με οποιοδήποτε γάλα με κομμένα φρούτα αλλά ακόμα και σκέτα για τσιμπολόγημα.
Μερίδες: 45 γραμμάρια
Συστατικά
3 φλιτζάνια βρώμη
1 φλιτζάνι τριμμένη ινδική καρύδα
½ φλιτζάνι λιναρόσπορο
½ φλιτζάνι καρύδια σε κομματάκια
½ φλιτζάνι κακάο σε σκόνη (άγλυκο)
⅓ φλιτζάνι λάδι καρύδας
½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλια
⅓ φλιτζάνι μέλι
¼ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
¼ φλιτζάνι σταγόνες κουβερτούρας
Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς. Στρώστε με λαδόκολλα ένα μεγάλο ταψί.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε τη βρώμη, την καρύδα, το λιναρόσπορο και τους ξηρούς καρπούς (εάν τους χρησιμοποιείτε).
Σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπήστε με σύρμα το κακάο, το λάδι καρύδας, το μέλι και την καστανή ζάχαρη μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Περιχύστε το μείγμα βρώμης με το μείγμα κακάο και ανακατέψτε μέχρι να επικαλυφθεί όλη η βρώμη με σοκολάτα.
Στρώστε το μείγμα ομοιόμορφα πάνω στη λαδόκολλα και ψήστε για 15 λεπτά.
Αφαιρέστε από το φούρνο, ανακατέψτε και ψήστε για άλλα 15 λεπτά.
Αφαιρέστε από το φούρνο ξανά, αφήστε τη γκρανόλα να κρυώσει χωρίς να ανακατέψτε.
Όταν κρυώσει προσθέστε τις σταγόνες κουβερτούρας. Αποθηκεύστε σε αεροστεγές δοχείο.
Πηγή : http://stavroulacooking.com/