Γίγαντες πλακί

images_0aaa1aabbabbgigapla.jpg

Υλικά

    Γίγαντες 1/2 κιλό    
    Κρεμμύδια ξερά 2
    Σκόρδο 3-4 σκελίδες    
    Ντοματάκι 1 κουτί ψιλοκομμένο    
    Ντοματοπολτός 2 κουταλιές της σούπας    
    Μαϊντανό 1/2 ματσάκι    
    Άνιθο 1/2 ματσάκι    
    Ελαιόλαδο 1 φλυτζάνι του τσαγιού    
    Πιπέρι κόκκινο γλυκό 1 1/2 κουτάλι της σούπας    
    Αλάτι

Εκτέλεση

Πλένουμε τους γίγαντες και τους βάζουμε από το βράδυ να μουλιάσουν. Την επόμενη μέρα τους βράζουμε ελάχιστα και ρίχνουμε το πρώτο νερό. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 1 λίτρο νερό , προσθέτουμε τους γίγαντες και τους αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν σε χαμηλή θερμοκρασία. Κόβουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο σε ροδέλες,τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με το λάδι και τα σοτάρουμε. Στην συνέχεια προσθέτουμε τους γίγαντες, τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τον ντοματοπολτό,τον μαϊντανό, τον άνιθο, το πιπέρι και το αλάτι και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μείνουν με το λάδι τους. Μπορούμε να τα βάλουμε τα υλικά μας σε ένα ταψί και να τα ψήσουμε στον φούρνο για 10 λεπτά ή να τα αφήσουμε στην κατσαρόλα.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/