Υλικά
Σιτάρι 1 1/2 ποτήρι
Ρυζάλευρο 3 κουταλιές σούπας λιωμένο με νερό
Αμύγδαλα 1 ποτήρι θρυμματισμένα
Σταφίδες ξανθές 1 ποτήρι
Σταφίδες μαύρες 3 κουταλιές σούπας
Ζάχαρη 2 ποτήρια
Βερύκοκα ξερά 7 κομμένα καρέ
Σύκα ξερά 7 κομμένα σε καρέ
Καρύδια 1 ποτήρι θρυμματισμένα
Γαρύφαλλα 2 – 3
Νερό 8 ποτήρια περίπου
Ανθόνερο 3 κουταλιές σούπας
Ρόδι 1 για τον στολισμό
Εκτέλεση
Από το βράδυ πλένουμε καλά το σιτάρι , το μουσκεύουμε σε νερό μέχρι να το σκεπάσει και το πρωί το βράζουμε μέχρι να μαλακώσει στο ίδιο του το νερό συμπληρώνοντας 8 ποτήρια νερό ακόμη (στην χύτρα θέλει 30 λεπτά). Μετά προσθέτουμε τα αμύγδαλα, τα βερύκοκα, τα καρύδια, τις μαύρες σταφίδες, τις ξανθές σταφίδες και τα γαρύφαλλα. Τα βράζουμε για 10 λεπτά και προσθέτουμε το λιωμένο ρυζάλευρο, την ζάχαρη, τα σύκα και τα βράζουμε για άλλα 10 λεπτά. Τέλος προσθέτουμε το ανθόνερο , ανακατεύουμε και βγάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά (ανάλογα πόσο πηκτό θέλει ο καθένας να είναι). Γεμίζουμε μπολάκια και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Όταν τα σερβίρουμε τα στολίζουμε με καρύδια ή αμύγδαλα που έχουμε κρατήσει ειδικά γι’αυτό ή με ρόδι και κανέλα.
Πηγή : http://www.chefoulis.gr/