Υλικά
Αρνί 1 1/2 κιλό
Ελαιόλαδο 1 φλυτζάνι του τσαγιού
Μελιτζάνες 8 μεγάλες
Αλάτι 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού
Πιπέρι 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού
Κρεμμύδια 2 μεγάλα
Σκόρδο 3 σκελίδες
Ντοματάκια κονκασέ 1 κουτί ψιλοκομμένες
Ντοματοπολτός 1 κουταλιά της σούπας
Μαϊντανός 1 ματσάκι
Νερό
Κρασί κόκκινο 1 φλυτζάνι του τσαγιού
Εκτέλεση
Πλένουμε το κρέας και το στεγνώνουμε, το βάζουμε σε μια κατσαρόλα με λίγο λάδι να σοταριστεί, στη συνέχεια προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σκόρδο και ανακατεύουμε ελαφρά μέχρι να ροδοκοκκινίσει το κρέας. Το σβήνουμε με το κρασί. Στην συνέχεια προσθέτουμε το κονκασέ, τον ντοματοπολτό και προσθέτουμε όσο ζεστό νερό χρειάζεται για να σκεπαστεί το κρέας. Προς το τέλος του βρασίματος προσθέτουμε το αλάτι-πιπέρι. Πλένουμε και καθαρίζουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε σε μεγάλους κύβους. Τις τηγανίζουμε ελάχιστα με το υπόλοιπο λάδι. Αφού τηγανιστούν ελάχιστα τις ρίχνουμε στο ήδη βρασμένο κρέας και προς το τέλος προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Προσοχή το φαγητό πρέπει να μείνει με σάλτσα.
Πηγή : http://www.chefoulis.gr/