Υλικά για 20 ρολάκια
Για την ζύμη
100γρ βούτυρο
200γρ γάλα
100 γρ ζάχαρη
1 αυγό
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
αλεύρι περίπου 500γρ
Για την γέμιση
50γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
100γρ ζάχαρη
2-3 κ.γ. κανέλα
Για το γλάσο:
100γρ λευκή σοκολάτα
100γρ κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
1.Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το χλιαρό γάλα ,μαζί με την μαγιά,λίγη ζάχαρη και λίγο αλεύρι ,ανακατεύουμε πολύ καλά και το αφήνουμε να φουσκώσει.
2. Αφού φουσκώσει ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε ,η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή και να μην κολλάει στα χέρια. Αφήνουμε να ξεκουραστεί.
3. Παίρνουμε τον πλάστη,ανοίγουμε ένα μεγάλο φύλλο,το πασαλίβουμε με το χλιαρό βούτυρο και πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα.
4. Το τυλίγουμε σε ρολό και κόβουμε φέτες,τις τοποθετούμε πάνω σε λαδόκολλα στο ταψί και ψήνουμε στους 200 για μισή ώρα περίπου μέχρια να πάρουν λίγο χρώμα.
5. Για το γλάσο ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και βάζουμε μέσα την σοκολάτα ,αναακτεύουμε να λιώσει και περιχύνουμε τα ρολάκια αφού κρυώσουν.
Πηγή : http://tomyalostofagito.gr