images_0aaaaaaa1aacinammon.jpg

Υλικά για 20 ρολάκια

Για την ζύμη

100γρ βούτυρο

200γρ γάλα

100 γρ ζάχαρη

1 αυγό

1 φακελάκι ξηρή μαγιά

αλεύρι περίπου 500γρ

Για την γέμιση

50γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

100γρ ζάχαρη

2-3 κ.γ. κανέλα

Για το γλάσο:

100γρ λευκή σοκολάτα

100γρ κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

1.Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το χλιαρό γάλα ,μαζί με την μαγιά,λίγη ζάχαρη και λίγο αλεύρι ,ανακατεύουμε πολύ καλά και το αφήνουμε να φουσκώσει.

2. Αφού φουσκώσει ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε ,η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή και να μην κολλάει στα χέρια. Αφήνουμε να ξεκουραστεί.

3. Παίρνουμε τον πλάστη,ανοίγουμε ένα μεγάλο φύλλο,το πασαλίβουμε με το χλιαρό βούτυρο και πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα.

4. Το τυλίγουμε σε ρολό και κόβουμε φέτες,τις τοποθετούμε πάνω σε λαδόκολλα στο ταψί και ψήνουμε στους 200 για μισή ώρα περίπου μέχρια να πάρουν λίγο χρώμα.

5. Για το γλάσο ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και βάζουμε μέσα την σοκολάτα ,αναακτεύουμε να λιώσει και περιχύνουμε τα ρολάκια αφού κρυώσουν.

Πηγή : http://tomyalostofagito.gr