Υλικά
3 σκελίδες σκόρδο
1½ κ.σ. κόκκοι κόριανδρου
1 φινόκιο κομμένο σε κυβους
1 κ.γ. κύμινο
4 κ.σ. ελαιόλαδο
4 μέτριες (περίπου 600g) γλυκοπατάτες, κομμένες σε φέτες με ενός εκατοστού
4 μέτρα (περίπου 400g) καρότα, κομμένα σε κομμάτια 2,5 εκατοστών
Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200°C. Τοποθετήστε το σκόρδο σε ένα σκεύος με λίγο αλάτι και πιέστε με ένα γουδί μέχρι να γίνει αλοιφή.
2. Ψήστε το κόριανδρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι για περίπου 30 δεύτερα, μέχρι να βγάλει το άρωμά του. Τοποθετήστε τους κόκκους σε σκεύος μαζί με το κύμινο και πιέστε με το γουδοχέρι ώστε να απελευθερώσουν τα μπαχαρικά το άρωμά τους. Βάλτε μέσα το ελαιόλαδο και αναμείξτε.
3. Βάλτε τα λαχανικά σε ταψί φούρνου και ανακατέψτε το σκόρδο και το αρωματισμένο ελαιόλαδο. Ψήστε για 30-35 λεπτά, μέχρι να πάρουν οι πατάτες χρυσαφί χρώμα.
Πηγή : http://stavroulacooking.com/