Υλικά
250 γραμμάρια Τόνος
1 κούπα Αγκινάρες
1/2 κούπα Ελιές
3 κουταλιές της σούπας Μαγιονέζα
1/2 Λεμόνι
1 1/2 κουταλάκι ρίγανη
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Μαρινάρουμε τις καρδιές από τις αγκινάρες.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τις αγκινάρες με τις ελιές και τον τόνο.
Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, τη μαγιονέζα και τη ρίγανη και ανακατεύουμε καλά μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιόμορφη σάλτσα.
Ανακατεύουμε τη σάλτσα με το υπόλοιπο μείγμα του τόνου για λίγο χωρίς να θρυμματιστεί πολύ ο τόνος.
Αλατοπιπερώνουμε. Αν το μείγμα σας φαίνεται λίγο στεγνό μπορείτε να προσθέσετε 1 με 2 κουταλιές της σούπας από τη μαρινάδα της αγκινάρας.
Παίρνουμε 4 φύλλα μαρουλιού (αφού τα πλύνουμε καλά) και μοιράζουμε το μείγμα μας σε ίσα μέρη.
Σερβίρουμε.