Σαλάτα με θαλασσινά και αποξηραμένα σύκα!

images_0aaaaaaa2apo.jpg

Υλικά

    1 μικρό Μαρούλι
    1 μικρό δεμάτι Ρόκα
    3 φρέσκα Κρεμμύδια
    1/2 κιλό Γαρίδες
    2 κουταλιές Ελαιόλαδο
    1/2 κιλό Χταπόδι
    1 κουταλιά Κάπαρη
    3 ξερά ψιλοκομμένα Σύκα
    1 κουταλιά Κράνμπερι
    Αλάτι
    Πιπέρι


    
Για το dressing

    1/2 κούπα Λεμόνι
    2 κουταλιές σούπας Ελαιόλαδο
    1 τριμμένη Κόκκινη καυτερή πιπεριά
    1 κουταλάκι Μαιντανό

Εκτέλεση

Πλύνετε τα λαχανικά και κόψτε τα σε κομμάτια. Πλύνετε και καθαρίστε τις γαρίδες.

Αφαιρέστε το εντεράκι και την άμμο. Αλατοπιπερώστε τες, αλείψτε τες με λίγο λάδι, αραδιάστε τες στη σχάρα και ψήστε τες 10 λεπτά στο γκριλ.

Βράστε το χταπόδι ή το καλαμάρι και στραγγίστε το.

Προσθέστε τις γαρίδες και το χταπόδι στη σαλάτα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά.

Βάλτε τα υλικά του dreesing σε ένα βαζάκι με καλό κλείσιμο και ανακινείστε τα καλά για να ενωθούν τα συστατικά.

Περιχύστε με αυτό τη σαλάτα και σερβίρετε αμέσως.

Πηγή : http://www.apostoloschronopoulos.gr/

Χρονόπουλος Α.Απόστολος
Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος