Υλικά
Πέστροφες 750 γρ
Σκόρδο 2 σκελίδες
Μαϊντανός 2 κουταλιές σούπας
Λεμόνι 1/2 μόνο τον χυμό του
Λεμονοθύμαρο
Φρέσκο κρεμμυδάκι 1 ψιλοκομμένο
Δενδρολίβανο
Αλάτι
Ελαιόλαδο 2 κουταλιές σούπας
Ρίγανη
Αλουμινόχαρτο – λαδόκολλα για το τύλιγμα
Για το λαδολέμονο
Ελαιόλαδο 1/2 ποτήρι νερού
Λεμόνια 2 μεγάλα τον χυμό τους
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα ψάρια και τα πλένουμε. Σε ένα μπολ πολτοποιούμε τα σκόρδα , προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, το δενδρολίβανο, το λεμονοθύμαρο, την ρίγανη, το αλάτι, ελαιόλαδο και τον χυμό από μισό λεμόνι κι ανακατεύουμε καλά το μείγμα. Γεμίζουμε την κοιλιά του κάθε ψαριού με το μείγμα μας, τυλίγουμε το κάθε ψάρι πρώτα με λαδόκολλα (σαν καραμέλα) και μετά το τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο. Τοποθετούμε τα τυλιγμένα ψάρια σε ένα ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 250 βαθμούς. Μετά από 35 λεπτά βγάζουμε τα ψάρια από τον φούρνο, τα ξετυλίγουμε με προσοχή και τα βάζουμε στο γκριλ για 5 λεπτά ώστε να πάρουν χρώμα.
Για το λαδολέμονο: Στύβουμε τα 2 λεμόνια, τα ενώνουμε με το ελαιόλαδο κι ανακατεύουμε καλά.
Τοποθετούμε τα ψάρια σε πιατέλα, περιχύνουμε με το λαδολέμονο, στολίζουμε με φέτες λεμονιού και είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε.
Πηγή : http://www.chefoulis.gr/