Υλικά
700 γραμμάρια μοσχάρι σε φέτες
1 κουταλιά αλεύρι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια σε ροδέλες
330 ml μπύρα
300 γραμμάρια ζεστός ζωμός κρέατος
¼ κ.γ. ζάχαρη
3 κ.σ. ανάμεικτα αρωματικά ψιλοκομμένα
2 κ.σ. βούτυρο light
12 λεπτές φέτες από γαλλική μπαγκέτα
Εκτέλεση
Βάλτε το κρέας και το αλεύρι σε πλαστικό σακουλάκι κουζίνας, αλατοπιπερώστε και ανακινήστε να αλευρωθεί καλά το κρέας. Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε φαρδύ τηγάνι και τηγανίστε το κρέας λίγες-λίγες φέτες την κάθε φορά (για 1-2 λεπτά την κάθε πλευρά) ίσα –ίσα να ροδίσουν. Μεταφέρετε το κρέας σε πυρίμαχο σκεύος για φούρνο. Ρίξτε και τα κρεμμύδια στο τηγάνι και τηγανίστε για 3-4 λεπτά. Αδειάστε τα κρεμμύδια πάνω στο κρέας. Ρίξτε λίγη μπύρα στο τηγάνι και ξεκολλήστε με μία σπάτουλα ό,τι έχει κολλήσει στον πάτο από το κρέας και τα κρεμμύδια. Αδειάστε στο κρέας, μαζί με την υπόλοιπη μπύρα και το ζεστό ζωμό. Πασπαλίστε με την ζάχαρη και τα μισά αρωματικά. Αλατοπιπερώνετε, σκεπάζετε και ψήνετε στον φούρνο για 1,5 ώρα ή ώσπου να μαλακώσει καλά το κρέας. Ανακατέψτε το βούτυρο με τα υπόλοιπα αρωματικά και αλείψτε το ψωμί. Τέλος, τακτοποιήστε τις φέτες επάνω στο κρέας και ψήστε για 30 λεπτά ακόμη, να ροδίσει η επιφάνεια. Σερβίρετε αμέσως.
Πηγή : http://stavroulacooking.com/