Τα βιολογικά προϊόντα καλλιεργούνται κάτω από σοβαρούς ελέγχους, χωρίς τη χρήση χημικών φαρμάκων, ορμονών ή αντιβιοτικών και χωρίς γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς. Ωστόσο, είναι λανθασμένη η αντίληψη πως τα βιολογικά προϊόντα έχουν υψηλότερη θρεπτική αξία. Σύμφωνα με τις μελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί, τα βιολογικά τρόφιμα έχουν παρόμοια θρεπτική αξία με τα συμβατικά και δεν περιέχουν υψηλότερα ποσοστά βιταμινών και μετάλλων. Συμπερασματικά, εάν έχουμε την οικονομική δυνατότητα, καλό είναι να επιλέγουμε πιστοποιημένα βιολογικά προϊόντα, τα οποία έχουν καλύτερη γεύση και είναι απαλλαγμένα από χημικά φάρμακα, αντιβιοτικά και ορμόνες. Σε κάθε περίπτωση όμως, είτε καταναλώνουμε συμβατικά, είτε βιολογικά προϊόντα, ο οργανισμός μας λαμβάνει τις βιταμίνες, τα μέταλλα και τα ιχνοστοιχεία, που είναι απαραίτητα για την ομαλή λειτουργία του.
Από ποια ηλικία επιτρέπεται τα παιδιά να πηγαίνουν σε διατροφολόγο, από ποια ηλικία ένα παιδί μπορεί να ξεκινήσει διατροφή;
Η σωστή διατροφή είναι απαραίτητη σε όλα τα στάδια της ζωής του ανθρώπου. Ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της παιδικής ηλικίας, τα παιδιά πρέπει να τρέφονται σωστά και να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, που θα εξασφαλίσουν την ομαλή ανάπτυξή τους. Ταυτόχρονα, ας μη ξεχνάμε ότι, κατά τη διάρκεια της παιδικής ηλικίας διαμορφώνονται και οι διατροφικές συνήθειες ενός παιδιού, οι οποίες δύσκολα αλλάζουν μετέπειτα στη ζωή του.
Επομένως, από τη στιγμή που ένα παιδάκι είναι άνω των 5-6 ετών και μπορεί να επικοινωνήσει πλήρως, μπορεί να επισκεφθεί με τους γονείς του έναν πτυχιούχο διατροφολόγο, ενώ για παιδιά μικρότερων ηλικιών η συνεδρία πραγματοποιείται μονάχα με την παρουσία του γονέα. Η συνεργασία με το διατροφολόγο μπορεί να πραγματοποιηθεί, είτε όταν το παιδί έχει αυξημένο βάρος, είτε όταν έχει φυσιολογικό βάρος και απλά θέλετε να το βοηθήσετε να μάθει τις βασικές αρχές μιας υγιεινής διατροφής. Σε κάθε περίπτωση, η συμβολή και η βοήθεια των γονέων είναι απαραίτητη, καθώς τα παιδιά λειτουργούν με βάση τη μίμηση.
Πηγή : http://www.nutrimed.gr