images_0aaaaaaa4panca.jpg

Υλικά

    2 φλιτζάνι αλέυρι για όλες τις χρήσεις ή ολικής άλεσης
    2 φλιτζάνια ημιάπαχο γάλα
    2 κ.σ. μηλόξιδο
    2 αβγά, ελαφρά χτυπημένα
    2 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου ή μέλι
    1 κ.γ. σόδα μαγερικής (baking soda)
    ½ κ.γ. baking powder
    ½ κ.γ. αλάτι
    1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
    2 κ.σ. λιωμένο βούτυρο ή ελαιόλαδο + επιπλεόν για το τηγάνι

Εκτέλεση

    Ανακατέψτε το αλέυρι με τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
    Προσθέστε σιγά σιγά όλα τα υλικά και ανακατέψτε με ένα σύρμα.
    Ζεστάνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά και προσθέστε λίγο λάδι ή βούτυρο.
    Για κάθε pancake χρειαζόσαστε 1/4 της κούπας μείγμα.
    Προσέξτε τις άκρες του pancake. Θα πρέπει να αρχίσουν να στερεοποιούνται και από το πάνω μέρος να αρχίσουν να σχηματίζονται φουσκαλίτσες. Αυτό είναι το σημάδι ότι ήρθε η ώρα να τις αναποδογυρίστε. Αναποδογυρίστε και μαγειρέψτε για μερικά λεπτά ακόμα.
    Μεταφέρετε σε πιάτο και συνεχίστε με τα υπόλοιπα. Εάν έχετε σκοπό να τα φάτε όλα εκεινο το πρωινό, τότε μέχρι να τα φτιάξετε μπορείτε να διατηρείτε αυτά που είναι έτοιμα σε ένα προθερμασμένο φούρνο στους 80 βαθμούς.
    Εάν τα βάλετε κατάψυξη, όταν έρθει η ώρα να τα καταναλώσετε, μπορείτε να τα βάλετε χωρίς απόψυξη στη φρυγανιέρα.
    Σερβίρετε με σιρόπι σφενδάμου ή μέλι, ξηρούς καρπούς, φρούτα, αβγά ή/και φυστικοβούτυρο.

Πηγή : http://stavroulacooking.com/

Κρίκη Σταυρούλα
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος