Φρεσκα Spring Rolls

images_0aaaaaaa5spring.jpg

Υλικά

    1 αγγούρι, κομμένο σε λεπτά μπαστουνάκια
    Ψιλοκομμένα λαχανικά (ή στον τρίφτη): λάχανο, ½ κεφάλι μαρούλι iceberg, 1-2 καρότα
    1 χούφτα φρέσκα μυρωδικά της αρεσκείας σας. Εμάς μας αρέσει ο μαϊντανός. Άλλες επιλογές: κόλιανδρο, βασιλικό ή/και δυόσμο.
    ½ κιλό γαρίδες, βρασμένες και καθαρισμένες
    12 φύλλα ρυζιού για spring rolls
    500 γραμμάρια πολύ λεπτά noodles ρυζιού
    ¼ φλιτζάνι σάλτσα σόγιας με μειωμένο αλάτι
    2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
    1 κ.γ. φρέσκο τζίντζερ τριμμένο

Εκτέλεση

    Ετοιμάστε τα λαχανικά: κόψτε το αγγούρι σε μπαστουνάκια, ψιλοκόψτε το λάχανο, το μαρούλι και τα καρότα και πλύνετε τα μυρωδικά της επιλογής σας. Αφήστε στην άκρη.
    Μαγειρέψτε τα noodles ρυζιού όπως αναγράφεται στη συσκευασία. Στραγγίξτε και ξεπλύνετε τα noodles κάτω από τρεχούμενο νερό.
    Σε ένα μεγάλο μπολ βάλτε ζεστό νερό. Τοποθετήστε ένα φύλλο ρυζιού (ένα την κάθε φορά) στο ζεστό νερό για περίπου 20 δευτερόλπετα. Αυτό θα μαλακώσει το φύλλο κάνοντάς το να κολλάει.
    Αφαιρέστε το φύλλο από το νερό, προσεκτικά διπλώστε το στη μέση, και τοποθετήστε το πάνω σε ένα πιάτο. Γεμίστε το κέντρο του φύλλου με noodles, γαρίδες, λαχανικά και μυρωδικά. Φέρτε τις 2 άκρες προς το κέντρο και τυλίξτε για να σχηματίστε ένα ρολό.
    Σερβίρετε με σος εάν θέλετε. Διατηρούνται στο ψυγείο για 2 μέρες.
    Για τη σος: Βάλτε τη σάλτσα σόγιας, το τριμμένο τζίντζερ και σκόρδο σε ένα βαζάκι με καπάκι και ανακινήστε για μερικά δευτερόλεπτα μέχρι να αναμειχθούν καλά. Αφήστε να μαρινάρει να 30 λεπτά. Βουτήξτε τα spring rolls στη σάλτσα.

Πηγή : http://stavroulacooking.com/

Κρίκη Σταυρούλα
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος