Υλικά
για τη βάση
2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ
150γρ βούτυρο αγελάδος λιωμένο
για την κρέμα:
400 γρ κρέμα τυριού σε θερμοκρασία δωματίου
400 γρ κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
5-6 κ.σ. άχνη ζάχαρη
γλυκό του κουταλιού κεράσι
Εκτέλεση
1. Βάζουμε στο μούλτι τα μπισκότα και τα κάνουμε σκόνη. Τα ανακατεύουμε με το βούτυρο και κάνουμε μια στρώση από αυτό το μίγμα στο ταψί όπου θα είναι η βάση του γλυκού.
2. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ μέχρι να γίνει σαντιγί, στη συνέχεια ρίχνουμε και την άχνη ζάχαρη. Όταν γίνει μια σφιχτή κρέμα ρίχνουμε και το τυρί και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνει μια βελούδινη κρέμα.
3. Στρώνουμε την κρέμα πάνω από το μπισκότο-βούτυρο και το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά. Σερβίρουμε με γλυκό κεράσι.
Πηγή : Νίκη Χρήστου
http://tomyalostofagito.gr/suntagesnikoulas/