Σπιτικος Ζωμος Κοτοπουλου

images_0aaaaaaa5zomos.jpg

Υλικά

    Κόκαλα από ένα κοτόπουλο (μαζί με τις πέτσες)
    2 κ.σ. ελαιόλαδο
    1 καρότο, καθαρισμένο και χοντροκομμένο
    1 κρεμμύδι, καθαρισμένο χοντροκομμένο
    2 κοτσάνια σέλερυ, χοντροκομμένα
    1 πράσσο, πλυμμένο και κομμένο σε φέτες
    1 φύλλο δάφνης
    1 κλωνάρι φρέσκο θυμάρι
    3 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες
    2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
    2 κ.σ. αλεύρι
    Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μία μεγάλη κατσαρόλα και προσθέστε τα λαχανικά, μυρωδικά και το σκόρδο. Μαγειρέψτε σε μεσαία φωτιά, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι τα λαχανικά να ροδίσουν. Ανακατέψτε τον πελτέ ντομάτας και το αλεύρι και μαγειρέψτε για άλλο ένα λεπτό. Προσθέστε τα κόκαλα και τις πέτσες του κοτόπουλου και τόσο νερό ώστε να σκεπάζονται όλα, περίπου 8-10 ποτήρια. Αλατοπιπερώστε ελαφρά. Φέρτε σε βράση και αφαιρέστε τυχόν αφρό από την επιφάνεια. Μειώστε τη φωτιά και σιγοβράστε για μία ώρα.

Αφήστε τον ζωμό να σταθεί για μερικά λεπτά, και μετά περάστε από σουρωτήρι και αφήστε να κρυώσει. Βάλτε στο ψυγείο και χρησιμποιήστε σε μία βδομάδα, ή καταψύξτε το ζωμό σε βολικές μερίδες μέχρι 3 μήνες.

Πηγή : http://stavroulacooking.com/

Κρίκη Σταυρούλα
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος